Basisschool St. Jan Basisschool St. Jan

Welkom bij de St. Jan!

Wat vinden wij als school belangrijk? Hoe werken wij? En wat moet je nog meer weten over basisschool St. Jan?

Graag proberen wij een zo goed mogelijke indruk te geven van wat je zoal van onze school kunt verwachten. Daarnaast maak je kennis met ons team! Wij heten je van harte welkom!

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich écht welkom voelt in onze school. Daarom maken we bij aanvang van ieder schooljaar, sámen met de kinderen een aantal groepsafspraken (Gouden Regels), die er voor moeten zorgen dat het voor ieder kind fijn en werkbaar is in de groep. Deze afspraken komen regelmatig terug en vormen de basis voor een fijne groepssfeer, die u ook zeker zult proeven tijdens u rondleiding/ kennismaking met de school.

We werken in heterogene groepen (combinatiegroepen) zodat kinderen ook kunnen leren ván en mét elkaar.  Voor het kind dat zich makkelijker ontwikkelt is het heel uitdagend om een ander te helpen bij uitleg of werkjes. En het kind dat daar wat meer moeite mee heeft kan altijd hulp vragen aan een ander kind in de groep. Ook wordt op deze manier het concentratie vermogen versterkt én het omgaan met 'uitgestelde aandacht'.

Lezen, schrijven, reken en taal wordt per leeftijdsgroep aangeboden. Maar het herkennen en omgaan met je gevoel (emotionele ontwikkeling), het samen spelen en samen werken wordt groepsdoorbrekend en zelfs schoolbreed gestimuleerd en aangeboden.  Vakgebieden zoals muziek, lichamelijke ontwikkeling, verkeer, aardrijkskunde, biologie, natuurkunde en wetenschap/techniek, wordt juist in de combinatie groep aangeboden. Hierdoor krijgen de kinderen nog beter de kans om sámen te groeien. 

Bij dit alles worden de ouders nadrukkelijk betrokken.  Middels oudergesprekken, maar ook door presentaties en daadwerkelijk op school mee helpen.
Want alleen sámen kunnen wij de kinderen bieden wat zij nodig hebben.

Vereniging Vrienden van de St. Janschool

In 1916 werd er in Leenderstrijp door de inwoners zélf een school gesticht en bekostigd. 
De toenmalige inwoners regelde onderdak voor de school én het salaris van de leerkrachten. En dit werd dan weer bekostigd door de ook door hen opgerichte ' Dorpswinkel".

Heel wat jaren later werd de school uiteindelijk overgenomen door de gemeente, maar de betrokkenheid van de gemeenschap is altijd gebleven.  Opa's en oma's die een keer per maand een kopje koffie of thee drinken aan de dorpstafel in de school en daar vaak hun kleinkinderen nog even zien. Maar ook samen met ouders op eigen initiatief het schoolplein onderhouden en indien nodig opknappen.

Daarnaast is er na de verkoop van de school aan de gemeente, ook de 'Vereniging Vrienden van de St. Janschool' opgericht. Alle ouders met kinderen op de St. Jan kunnen voor een gering bedrag, lid worden van deze vereniging en steunen daarmee de school. De vereniging Vrienden van St. Jan bekostigen/ sponsoren zaken waar de school vanuit de overheid geen of niet voldoende financiële middelen voor krijgt. Zo bekostigen zij het verblijf waar het tweejaarlijkse schoolkamp wordt gehouden, waar alle kinderen aan deelnemen. Maar ook voor (extra) kosten voor het schoolplein of voor (extra) leermiddelen, kan de school een beroep doen op deze vereniging. 

En ook hieruit blijkt de enorme betrokkenheid van de gemeenschap bij onze school!

Aanmelden nieuwe leerling

Wordt uw kind 4 jaar? Nieuwsgierig naar onze basisschool? U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze school!

Aanmelden